Pezsgőkonferenciával zárják a nyarat Etyeken

2023. 08. 21., 22:38
Buborékláz
3455
By Gusto

Ötödik éve rendezik meg Etyeken a Pezsgőkonferenciát.

Augusztus 31-én borászok és borkedvelők, profik és a buborékos italok rajongói is megtalálják a számításukat a Pezsgőkonferencián és Pezsgőünnepen, ez egyértelműen kiderült az elmúlt évek tapasztalataiból. 

Az előadások listáját böngészve rögtön látszik, hogy impozáns birtokokkal találkozhatnak a résztvevők, hiszen megismerhetik és megkóstolhatják a Champagne Henri Giraud házat Stephane Barlein kereskedelmi igazgató jóvoltából, Pepe Raventós pedig online előadás keretein belül mutatja be a Raventós-i Blanc-t. Figyelemmel kísérhetjük a szomszédban lakó konkurencia munkáját, hiszen Peter Szigeti egy masterclass keretein belül beszél az osztrák Sekt PDO-ról.  

A fenntarthatóság manapság megkerülhetetlen téma, nem véletlen tehát, hogy a szervezők ezen az eseményen is figyelmet szentelnek a témának, és Kató András jóvoltából három fantasztikus tétel kóstolóján keresztül tesznek majd rendet az organikus, biodinamikus és natúr pezsgők témájában. 

A borok világában is egyre erősödő trend csökkentett alkoholos és alkoholmentes termékek témaköre, amelyet érdemes komolyan venni, elemezve és felkészülve a jövő fogyasztói igényeire; ebben Evans Victoria magyar sommelier bajnok lesz majd a segítségünkre. 

Etyeket egyre több helyen kezdik a magyar pezsgő fővárosaként emlegetni, ezért – és készülőben lévő Etyeki Eredetvédett Pezsgő miatt – kihagyhatatlan ez a téma, Szövényi Áron beszél majd az „Etyeki Pezsgőről – etyeki szemmel”. 

A részletes programot itt böngészheti.