Új pezsgőt mutatott be a Borfesztiválon a Kreinbacher Birtok

2021. 09. 24., 11:13
Buborékláz
7811
By Gusto

Különleges, eddigi leghosszabban érlelt magnum pezsgőjét mutatta be a 30. Budapest Borfesztivál nyitónapján a somlói Kreinbacher Birtok.

A SÉRIE sorozat első tagja egyben a Kreinbacher portfólió új vonalának bemutatkozása. A Birtok eddigi leghosszabban érlelt, 100% furmint pezsgőjét az idő formálta kerekre. A limitált kiadás éppúgy megmutatja a 2013-as évjárat és a furmint szőlőfajta karakterét, mint a magnum hatás gazdag aromáit.

A közel hét év seprőn tartásnak köszönhetően érettebb és mélyebb, részletgazdag karakterét alacsonyabb dosage hangsúlyozza.

A SÉRIE karakterfejlődése egy nem mindennapi út, ezért a gyűjtői tétel hátcímkéjén kiemelték a legfontosabb paramatéreket is, mint a szüret éve és a degorzsálás időpontja.

Ez a tétel azért is különleges a pezsgőértők számára, mert annak a Prestige Brut 2013 Magnumnak a második kiadása, amellyel 2018-ban a Kreinbacher eddigi legjobb eredményét érte el a CSWWC pezsgő világbajnokságon – a 'World Champion Classic Brut from a Non-Traditional Grape' trófeát.

A limitált kiadásból 450 palack készült, a sorszámozott palackok hamarosan elérhetőek a Bortársaságnál.

+++

Kreinbacherék egész hétvégén a legjobb tételeikkel várják a vendégeket a 30. Budapest Borfesztiválon – a közönségkedvenc Extra Dry 2017 Magnumot, a Prestige Brut új kiadását, és a nemzetközi versenyen legnagyobb sikereket elért, markánsan somlói karakterű boraikat is poharazzák. A fine wine rajongók pedig impozáns, több mint 20 tételből álló champagne-választékból és öt burgundiai Domain borai között találhatják meg új kedvenceiket.