Harmincéves Magyarország legrégebbi fine dining étterme

2020. 02. 29., 17:47
Gourmet
4611
By

Harminc éve, 1990-ben nyitotta meg kapuit az Ostrom utcában, először csak a mai étterem töredéke tartozott hozzá.

Néhány évvel később a korábbi Vörös Kaviár Étterem üzemeltetését vette át keresztszüleitől Molnár Attila.

Fiatalos lendülete, a szakma iránti elkötelezettsége és szűnni nem akaró folyamatos fejlődési vágya helyezte fel az éttermet a magyar gasztronómia térképére.

1997-ben csatlakozott hozzá Nyíri Szása, aki az orosz kulináris irányt még hitelesebbé, szerethetőbbé tette a konyhán. Közös munkájuk, fáradhatatlan szenvedélyük eredménye a mai Arany Kaviár Étterem. Az elmúlt 30 évben nem csak tulajdonosként, a háttérből vettek részt az étterem életében.

„A vendéglátás egy élő, lüktető szakma, amit belülről értesz meg igazán. Mi a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy mire vágyik a vendég, hogyan változnak a trendek. Ez az oka annak, hogy folyamatosan fejlődni tudtunk, nem csak fennmaradni, de irányt is mutatni.”

Nyíri Szása és Molnár Attila (Fotó: Schumy Csaba)

Ez a szakma számára sem maradt észrevétlen. Ékes bizonyítéka, hogy február 24-én a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán az Arany Kaviár nem „csak” a Top10+2 éttermek közé került, tehát ismét az ország legjobb éttermei között van számon tartva, de az Év Éttermi Szervíze díjat is átvehette.

Attila és Szása mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy olyan szakemberekkel, fiatal, lelkes kollégákkal vegye magát körül, akik előremutató gondolatokkal, külföldről hazahozott tapasztalatokkal működtetik az Arany Kaviárt. Ma büszkén mondhatják el, hogy nem egy megfáradt 30-ast, hanem egy pezsgő, modern orosz éttermet üzemeltetnek Budán.

(fotók: Arany Kaviár facebook)