Csapody Balázs az idei Gundel-díjas

2017. 09. 27., 16:55
Egyéb
10233
By

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete az idei Gundel Károly-díjat a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosának, Csapody Balázsnak adományozta.

Csapody Balázs a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa, aki évtizedek óta küzd a régió alapanyagaiért, boraiért.

Étterme a legkiemelkedőbb vendéglátóhely a Balaton déli partján, ami mindenkinek a minőséget jelenti. Küldetése, hogy naggyá tegye ezt a régiót, hogy felnőjön a világ legjobb gasztronómiai célpontjai közé. Lokálisan gondolkozik, törekszik arra, hogy megkeresse a helyi termelőket, termékeket.

Maradandót alkotott a 2016-os Bocuse d’Or Europe verseny megszervezésében, ahol a vidéki SVÉT éttermek is bemutatkozhattak. Évtizedek óta küzd a minőségi magyar szakemberképzésért a konyhán és vendégtérben egyaránt, és megszámlálhatatlan előadást, oktatást tartott az egész ország területén.

A Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, tagja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesületnek, képviselőtestületi tagja az MVI-nek, az Év vendéglőse díj tulajdonosa 2014-ben.

A díjátadóra 2017. november 19-én, vasárnap 12.00 órakor kerül sor az MVI által szervezett Gálaebéden, a szakma számos meghatározó alakja, valamint a sajtó részvételével Budapesten, az Öböl Ház Rendezvényközpontban. 

Az idei Gálaebéden a szervezők a 170 éve született Dobos C. Józsefre emlékeznek, az ő Magyar-francia szakácskönyve (1881.) alapján, az abban szereplő ételeket modernizálva és újragondolva alkotja meg a gálaebéd menüsorát a felkért séf-csapat, Bicsár Attila vezetésével.

Az eddigi díjazottak:

Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.

(forrás: MVI)