Ha ez alapján nem talál vállalható balatoni éttermet, akkor ne is próbálkozzon

2018. 06. 21., 18:34
Egyéb
1619
By

"Amikor 2013-ban kiadtuk az első balatoni gasztrokalauzt, azon izgultunk, hogy találjunk kétszáz helyet, amelyet nyugodt szívvel ajánlhatunk – a csalódás veszélye nélkül.

Nem sikerült. Első kalauzunk 170 címmel jelent meg.

De hol van már a tavalyi hó! Ahogy múltak az évek, és a gasztroforradalom szellője elérte a tópartot is, a vállalható helyek száma szaporodni kezdett" - írja a magyar konyha.

A becsali csárdák, a tipikus „egynyaras” éttermek háttérbe szorultak, megjelentek a borteraszok, bisztrók, kézműves pékségek, új típusú kávézók, vendégasztalok.

A falusi gasztrokocsmák, újhullámos strandbüfék meg egyenesen új műfajt teremtettek: megszületett a beach food – a helyi alapanyagokra építő strandétel.

Mindehhez persze kellett a háttérből a borászatok, ínyencboltok és piacok támogatása, a Balatoni Kör (és számos más civil összefogás) minőség iránti megszállottsága.

Melegen ajánljuk.

A kategória további hírei