Itt a magyar csokiguru újabb hat dobása
A chocoMe manufaktúra (Mészáros Gábor) újabb fontos fejezetet nyit történetében. Hat vadonatúj csokoládévarázslattal bűvöli el az ínyenceket.
Háromféle ízben érkezik a chocoMe Petit 21, egy teljesen új termékkategória, amelyhez hasonlót eddig nem gyártott a chocoMe, illetve – a kivételes technológiából adódóan – nemzetközi szinten is kuriózumnak számít a csokoládékészítés piacán.
A legújabb csokoládécsodának már a neve is könnyed kifinomultságot közvetít: a francia „petit“ azaz „kicsi, pici“, a dobozban megtalálható csokoládélapok méretét, a 21-es szám pedig mennyiségüket jelöli.
A mindössze 5 mm vékonyságú lapocskák valódi meglepetést tartogatnak, ugyanis töltelék van bennük. A chocoMe logót megformáló falatok megtöltéséhez speciális technológia szükséges, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen munkafolyamaton belül kerüljön öntőformába a csokoládé kéreg és tölteléke.
Az új csokoládékülönlegesség 3 ízvariánsa
Étcsokoládé lapocskák karamell és yuzu töltelékkel – ebben a karamell és a japánban népszerű citrusféle randevúja valósul meg.
Étcsokoládé lapocskák karamell és passion fruit töltelékkel, fekete szezámmaggal.
A mogyorós ízek rajongói is újabb kedvencre találhatnak: a tejcsokoládé lapocskák piemontei mogyoró praliné és Etióp Harrar kávé töltelékkel eszményi és legmagasabb minőségű alapelemeiből szintén valódi desszertálom született.
Még három újdonság
Az új fejlesztéseken túl a nemzetközi sikerű, örök kedvenc Raffinée termékcsaládba megérkezik a Ruby kakaóbabból készített csokoládéval bevont szicíliai mandula, amely nem csak ellenállhatatlanul finom, de csokoládéalapja is rendhagyó:
ez a világ 4. csokoládétípusaként emlegetett Ruby, amely különleges gyártási eljárásnak köszönheti egyedülálló, rubinvörös színét és ínycsiklandó ízét, amely mentes bármilyen színezéktől vagy aromától. A gyümölcsösséget a manufaktúra egy csipet liofilizált málna és eper hozzáadásával fokozza.
A másik Raffinée újdonság egy újabb Raffinée 4 válogatás, amely egy korábbi, azonos nevet viselő válogatás sikere nyomán született: ebben a négyes összeállításban a tej-, a fehér-, a szőke- és a ruby csokoládé mesternégyesé a főszerep.
A Voilé család új tagja a chocoMe Voilé Mangó, amelynek alapeleme az aszalt gyümölcs, amely egyenesen Thaiföldről érkezik és különleges kezelésének, a mangó juice-ban áztatásnak köszönhetően kivételesen kellemes textúrával rendelkezik, így válik tökéletes párjává az intenzív kakaós ízjegyekkel rendelkező, francia 70%-os kakaótartalmú étcsokoládénak.