Ízelítő a Rosalia fesztiválból

2018. 05. 05., 10:47
Egyéb
8661
By

Május 11-13. között újra pezsegni kezd a Liget, vagyis jön a Rosalia. Pontosabban mi megyünk.

Idén hetedik alkalommal: rosék, pezsgők, finom borok, street food, koncertek, minden idők leggazdagabb családi programjai Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján, a Városligetben, a Vajdahunyadvár mögötti réten.

Több mint 50 borász borai mellett a trendi street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat.

Gasztronómia

A roséhoz, gyöngyöző és habzó borhoz, pezsgőhöz szinte bármilyen étel illik, amit szívesen fogyasztunk sétálás közben. A fénykorát élő „street food” irányzat változatos gasztronómiai kínálattal készül az idei Rosaliára is.

Felfedezésre vár a bisztró konyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buci és pita, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, burgerek házikészítésű cipóval.

A tenger gyümölcseit kedvelő vendégek füstölt lazacot is kóstolhatnak, és nem hiányozhat a fish and chips sem.

Az édesszájúak sem maradnak éhesek, lesz kifejezetten a Rosaliára megálmodott kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és finom kávé.