Magyar séfnek magyar kés

2018. 06. 06., 21:06
Egyéb
10764
By

Pohner Ádám, a fiatal séf már többször hangsúlyozta, hogy keresi a jó itthoni alapanyagokat, örömmel dolgozik hazai zöldségekkel és hússal is. Most fő munkaeszközéből, a késből is magyart választott- írja a magyarkonyhaonline.

A magyarkodásnak minden formája megmosolyogtató, ez sem kivétel. Még akkor sem, ha egyébként Biró Zoltán kései valószínűleg nagyon pengék.

Az egyszemélyes vállalkozás a bicskák és vadászkések mellett konyhakéseket is készít, ami Magyarországon, a magyarkodás fellegvárában kevésébé jellemző, hiszen a legtöbb magyar mester hagyományos, népművészeti ihletésű magyar bicskákban, magyar tőrökben fejezi ki magyar nemzeti hovatartozását.

Na, de a lényeg, hogy az ifjú titán, Pohner Ádám jövő héten, a Bocuse d’Or Europe kontinentális séfviadalon már a fehérgyarmati, a Biró Kések manufaktúra négyes készletével dolgozik majd: a pengék N690-es acélból, míg a markolatok stabilizált diógyökérből készültek.

Amúgy a séfek idehaza leginkább német vagy japán késkészleteket használnak. Pohner Ádám azonban a választása kapcsán elárulta:

„Fontosak az itthoni értékek, és hiszem, hogy ezeket ki kell emelni.”

És a Biró Kések valószínlűleg értékállóak is.

Szóval, hajrá! A kiskésit!