Mégis ég a csigák háza ideki
Breaking ma a Facebookon, hogy az ismert mondókában, a „csigabiga gyere ki, ég a házad ideki”-ben az ég nem tüzet, hanem magát az eget jelenti. Az ég a házad, csigabiga.
Ez egyrészt megnyugtató, mert az égő házú csigákat gyerekkorunk óta legalább olyan szürreálisnak éreztük, mint Salvador Dalí lángoló zsiráfját.
Másrészt szegény csigáknak mégiscsak ég a házuk, mert Kisvárdán éticsigafeldolgozó-üzem épül.
Ezt írja az MTI:
Száz százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, amelynek alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le pénteken.
A beruházó francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoporthoz tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. ügyvezető igazgatója szerint a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, a termékek elsődleges piaca Franciaország lesz.
Az itt előállított vajazott csigát, a sós és édes fagyasztott tészta termékeket, valamint a későbbiekben előállítandó gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják.