Megvan, kié az idei Gundel-díj

2018. 10. 01., 18:54
Egyéb
9663
By

November 25-én, díszebéd keretében az Öbölházban adják át Rosenstein Tibornak a Gundel Károly életműdíjat.

A díj alapítói azzal a szándékkal döntöttek a kiemelkedő életművek évenkénti elismerése mellett, hogy példaképet állítsanak a vendéglátók elé. Kovács László a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szakmai szervezetek, a BGE és a Gundel család ajánlása alapján állt össze az idei jelöltek 11 fős köre.

A döntőbizottság kétkörös szavazással végül Rosenstein Tibornak ítélte az idei Gundel-díjat. A vendéglős megköszönte az elismerést, amit a számtalan kitüntetése között azért tart a legértékesebbnek, mert Gundel Károly szellemében dolgozott egész életében, erre neveli a fiatalokat, köztük saját fiát is.

Rosenstein Tibor

Az idei jelöltek Lakatos Mihály, Hoffmann József, Stróh Péter, Amrein Csaba, Gombás András, Meskál Tibor, Szulló Szabina, Meződi Alice, Rosenstein Tibor, Miklós Beatrix, Nagy Tibor voltak.

A 2014-ben alapított díj átadójának díszebédjét a tavaly elhunyt Jakabffy László tanítványai főzik: Ádám Csaba, Bicsár Attila, Feke Zoltán, Győrffy Árpád, Jászai Tibor, Varju Viktor és Vidák Zoltán – a vendeglatasmagazin.hu információja szerint a menüben kocsonya, fogas rác módon, borscs leves, kacsacomb párolt káposztával, borjú Kedvessy módra és túró gombóc kap majd helyet.

A Gundel-díj eddigi nyertesei:

  • Csapody Balázs – 2017.
  • Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
  • Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
  • Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.

(forrás: vendeglatasmagazin.hu)