Michelin-fogások a Piacon

2019. 02. 28., 19:16
Egyéb
10838
By

Hagyományteremtő céllal indult el négy éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztroeseménye.

Idén március 1-3. között szerveződik az evőbuli, naponta változó éttermekkel és jól ismert séfekkel búcsúztatva a 2019-es farsangi szezont. A régiós ízektől a csúcskonyhák különleges fogásain át az igazi piaci klasszikusokig sokféle finomság várható a hétvégén.

A piaci vendéglátóhelyek erre az alkalomra készülő kínálata mellett az ország kiemelkedő szakembereinek főztjét is kóstolhatjuk, akik egy-egy napra vendégséfként állnak be a közösségi stand konyhapultjai mögé. A balatonszemesi Kistücsök étterem viszont három napra a Piacra költözik, s fővárosi törzsvendégeiknek autóba sem kell ülniük egy jó ebéd kedvéért, és Pohner Ádám Lyon után a Hold utcában is bemutatkozik.

Péntek déltől a csarnok éttermei várnak mindenkit, vásárolni is érdemes a termelőknél, kora estétől pedig igazi gastro jam session készülődik. Jahni László és Pohner Ádám mellé a ház séfjei is megérkeznek, Bíró Lajossal, Nyíri Szásával, és a konyhában is jártas Szabó Győzővel kiegészülve zajlik az esti főzés, miközben DJ Languszta és az Oti Voice Bass zenél. Buborékokból, sörökből és pálinkákból sem lesz hiány az After Works Fridays bulin este tíz óráig.

A Kistücsök mellé érkezik a Michelin-csillagos Tiago Sabarigo és a Costes Downtown a szomszédból, valamint Szabó Kevin és a gyöngyösi Bori Mami. Késő estig lehet csatlakozni a piacozókhoz, a farsangi bulihangulatról DJ Languszta gondoskodik, s este 8-9 óra között jótékonysági tombola zajlik értékes nyereményekkel, a bevételt pedig a gyermekszegénység felszámolásáért és a tehetséggondozásért tevékenykedő alapítvány részére ajánlják fel a szervezők.

Vasárnap is van miért kilátogatni a rendezvényre, hiszen a farsangzáró Sunday Brunch dél-balatoni hangulatban telik majd. A Kistücsök aznapi pultszomszédja a balatonboglári Paletta étterem, Bezerics Dánielék vegán „vizikutyával” és balatoni stílusban készülő paprikás krumplival érkeznek. A hétvégi esemény vendége lesz Segal Viktor is, aki Bocuse d’Or coachként segítette Pohner Ádám és a magyar csapat lyoni szereplését.

Még több infót erre keressen.