Pohner Ádám ma versenyzett Torinóban

2018. 06. 11., 17:18
Egyéb
8801
By

Ma kezdődött a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, ma versenyzett a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is.

Munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segítette.

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre.

A zsűri (kép forrása: magyarkonyhaonlie.hu)

A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.

Pohner Ádám

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például

  • a Castelmagno sajtot,
  • Fassona Piemontese marhafilét,
  • Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst,
  • valamint piemonti borjúmirigyet.

Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely a döntő előtti napig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat.