Szentendre híres volt a kadarkájáról
Szeptember utolsó hétvégéjén a boré és a jazzé a főszerep Szentendrén.
A kiállító borászok mellett helyi kötődésű borászatok, borkereskedések várják az érdeklődőket a belvárosban, ahol kulturális és gasztronómiai programokat is kínálnak.
Szentendre és környéke egykor jelentős szőlő- és bortermelő vidék volt.
A város és vidéke híres volt például a kadarkájáról, olyannyira, hogy még exportáltak is belőle a "rác ürmössel" együtt. Az 1880-as évek filoxérajárványa azonban kipusztította a szőlőtőkéket, és helyükbe gyümölcsösök léptek.
Az egykori bortermelésnek máig maradtak nyomai, a valamikor több mint tíz kilométer hosszú pincerendszerből még látogathatók épségben maradt szakaszok.
A három nap alatt folyamatosan szól a zene Szentendre történelmi belvárosában és a Dunaparton, ahol egész nap a bor és a szőlő témájához kapcsolódó rendezvények lesznek.