Újra kell nyitni a Balatont

2018. 08. 29., 09:06
Egyéb
8675
By

Újabb meglepő húzással állt elő a Balatoni Kör: szerintük nem zárni vagy temetni kell ilyenkor a nyári szezont, hanem újranyitni.

A Balatoni Kör évek óta a tóparti vendéglátás minőségi megújulását szorgalmazza és fontosnak tartották Füreden közösen fellépve felhívni a figyelmet a tényre, hogy a klímaváltozás következtében ma már bő egy hónappal augusztus 20 után is nyári idő, sőt akár strandidő szokott lenni az utóbbi évek statisztikái alapján.

Balatoni Kör

Valóban, idén április vége óta kimondottan kánikula volt jellemző, így összességében legalább két hónappal hosszabb ma már a nyár a köztudatban korábban nyárként rögzült időszaknál.

Közös közleményükben kiemelik, hogy a vendégek a szeptemberi időszakban a tó legszebb arcát és a legminőségibb balatoni vendéglátást ismerhetik meg.

Kalóz Strandbisztró, Balatonfövenyes

Jellemzően azok a helyek tartanak nyitva az augusztus 20 utáni hetekben a strandokon és máshol is, ahol leginkább minőségi a kínálat és a kiszolgálás, így a vendég ilyenkor már biztos lehet, hogy a lehető legjobbat kapja a Balatonnál. 

Egyszóval még korai őszi szezonról beszélni, sőt: augusztus végével kezdődik a legminőségibb nyári hónap a Balaton partján.

(forrás: Kardos Gábor)

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Most kell Füreden bort kóstolni