Debütál a Békési Prémium Barackpálinka

2019. 12. 06., 19:10
Spiritusz
2320
By

A Békési Pálinkafőzde idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi főzdéje az évfordulóra prémium termékcsaládját új taggal bővítette.

1984. október 11-én kezdődött az ikonikus Békési Pálinkafőzde története. Elsők között váltották ki a pálinkafőző engedélyt Csatárkerten, majd hosszú évek alatt tanulták ki a szakma minden fortélyát.

Legsikeresebb termékük az eredetvédett gyümölcsből készült Békési Szilvapálinka, melyhez az alapanyagot a 27 hektárnyi saját szilvaültetvényből és a helyi lakosok gyümölcséből nyerik.

A Békési Pálinkafőzde évfordulója alkalmából új taggal bővítette a prémium termékcsaládot, debütál a Békési Barackpálinka. Kivételesen telt és édes ízekkel megáldott gyümölcsélmény.

Illatában megtaláljuk az érett, zamatos sárgabarackban fellelhető citrusosságot, frissességet, ízében pedig nagymamáink baracklekvárja köszön vissza az alkohol ölelésében.

Az első magyar whisky

A prémium termékcsalád 3. tagja a tizenkét évig érlelt Békési Single Barrel Whisky. Békési Sándor, kereskedelmi vezető szerint whiskyfogyasztóként az ötlet nem is olyan furcsa, hisz a berendezés gabonapárlat főzésére ugyanúgy alkalmas. Csupán a whisky zamatát adó érleléshez kellett tölgyfa hordókat beszerezni, melyeket kádárok készítettek fel, a belsejüket enyhén pirítva.

12 év érlelést követően a Békési Single Barrel-t hordónként palackozzák, a címkén feltüntetve a hordó sorszámát, így nem meglepő, hogy egymás mellett kóstolva az egyes tételeket, színben, illatban és ízben is különbözőségeket fedezhetünk fel.