Akik tényleg komolyan veszik az olaszrizlinget
Ennek szellemében az olaszrizlinget is nagyon komolyan veszik. Többek között nekik köszönhetően tudjuk, hogy a fajta komplexebb, mint azt valaha gondoltuk. Ez a bor is bizonyítja.
Négy vulkanikus tanúhegy, a Badacsony, a Gulács, a Csobánc és a Köves-hegy olaszrizlingjeinek pipec házasítása, a legjobb dűlők 15-25 éves tőkéiről.
40 százaléka hordóban erjedt és érlelődött 5 hónapig, 60 százaléka reduktívan készült.
Illatban lime, grapefruit, ananász, akácvirág, fehér orgona, szárazpróbájában fanyar mandula.
Ízben is a citrusok dominálnak, megtámogatva ásványos-sós aromákkal.
Struktúrája feszes, elegáns, savai kedvesek.
Szeretem, amikor egy bor a „nagyon egyben van” érzést sugallja. Na, ez olyan!!!
Fotók: gusto.hu