Amikor a pacal és a bor találkozik
Pacal- és borest Cserna-Szabó András íróval és Németh Richárd borszakértővel.
"Cserna-Szabó András egy egész könyvet írt a pacalról. Nincs ebben semmi különös. Csernától megszokhattuk, hogy hol a tollát (oké, a billentyűzetét) mártja szaftba, hol fakanállal kavarja fel a történeteket. A különös inkább az, ahogy kavarja. Ahogy a különböző stílusok hangnemeivel, regisztereivel zsonglőrködik, akár egy virtuóz orgonista" – olvashattuk mindezt Kling József könyvajánlójában, amely a 2017-ben megjelent '77 magyar pacal'-ról íródott.
Idézett recenzens Cserna-Szabónak e remek könyvébe egy fejezetet is írt 'Mit igyunk a pacalhoz' címmel. Németh Richárd (Wine Flow) pedig ezen fejezet szentenciáit alapul véve, ám azoktól kis mértékben eltérve igyekszik majd bort ajánlani október 31-én a Jardinette pacalestjén.
Cserna-Szabó és a Jardinette séfje, Prauda László 5 autentikus pacalétellel készül:
- Busecca, avagy trippa alla milanese -- milánói pacal (benne: fehérbab, sárgarépa, zeller, paradicsom, parmezán)
- Callos a la Madrileña - madridi pacal (benne: borjúláb, borjúfej, chorizo, chili)
- Ciorbă de burtă - pacalcsorba, a román pacalleves (benne: tojássárgája, tejföl, ecet)
- Szentesi pacal (benne: füstölt csülök, velő)
- Lekváros pacal (ez a desszertünk, amiről majd a helyszínen kiderül, igazából mi is)
Németh borsora meglepetés, de a fehértől a silleren át a vörösig több minden asztalra kerül!
Az est interaktív, a főétel után egy kis szünettel kell és szabad számolni, hogy a desszertre, majd Cserna-Szabó felolvasására, illetve dedikálására is maradjon elég szusz.
Figyelem, a szervezők szertnének pontosan kezdeni, 19.00-kor! (Úgyhogy a 18.30-as érkezés a javasolt, hogy legyen elég idő a ráhangoló bor elfogyasztására!)
Jelentkezni itt lehet.
KAPCSOLÓDÓ CIKK