Amikor a pacal és a bor találkozik

2019. 10. 14., 21:13
Étel és irodalom
1164

Pacal- és borest Cserna-Szabó András íróval és Németh Richárd borszakértővel.

"Cserna-Szabó András egy egész könyvet írt a pacalról. Nincs ebben semmi különös. Csernától megszokhattuk, hogy hol a tollát (oké, a billentyűzetét) mártja szaftba, hol fakanállal kavarja fel a történeteket. A különös inkább az, ahogy kavarja. Ahogy a különböző stílusok hangnemeivel, regisztereivel zsonglőrködik, akár egy virtuóz orgonista" – olvashattuk mindezt Kling József könyvajánlójában, amely a 2017-ben megjelent '77 magyar pacal'-ról íródott.

Idézett recenzens Cserna-Szabónak e remek könyvébe egy fejezetet is írt 'Mit igyunk a pacalhoz' címmel. Németh Richárd (Wine Flow) pedig ezen fejezet szentenciáit alapul véve, ám azoktól kis mértékben eltérve igyekszik majd bort ajánlani október 31-én a Jardinette pacalestjén.

Cserna-Szabó és a Jardinette séfje, Prauda László 5 autentikus pacalétellel készül:

  • Busecca, avagy trippa alla milanese -- milánói pacal (benne: fehérbab, sárgarépa, zeller, paradicsom, parmezán)
  • Callos a la Madrileña - madridi pacal (benne: borjúláb, borjúfej, chorizo, chili)
  • Ciorbă de burtă - pacalcsorba, a román pacalleves (benne: tojássárgája, tejföl, ecet)
  • Szentesi pacal (benne: füstölt csülök, velő)
  • Lekváros pacal (ez a desszertünk, amiről majd a helyszínen kiderül, igazából mi is)

Németh borsora meglepetés, de a fehértől a silleren át a vörösig több minden asztalra kerül!

Az est interaktív, a főétel után egy kis szünettel kell és szabad számolni, hogy a desszertre, majd Cserna-Szabó felolvasására, illetve dedikálására is maradjon elég szusz.

Figyelem, a szervezők szertnének pontosan kezdeni, 19.00-kor! (Úgyhogy a 18.30-as érkezés a javasolt, hogy legyen elég idő a ráhangoló bor elfogyasztására!)

Jelentkezni itt lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

A magyar konyhát újra fel kell találni