Íme 2021 legjobb magyar éttermei a Dining Guide szerint

2021. 07. 20., 09:16
Étterem
6640
By Gusto

Hétfőn este, a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményén átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket az Audi-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán.

Az Év Étterme Díjat 2019 és 2020 után idén is a Széll Tamás és Szulló Szabina séfpáros vezette Stand kapta.

Íme a díjazottak listája:

  • Az Audi–Dining Guide Év Étterme Díjat, ahogy tavaly és tavalyelőtt, idén is Szulló Szabina és Széll Tamás étterme, a Stand nyerte el.
  • Az Év Vidéki Étterme Díj nyertese a tatai Platán Gourmet Étterem.
  • Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat a 2021-ben nyílt debreceni Pizza, Kávé, Világbéke kapta.
  • Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel Budapest konyhájának vezetője.
  • Az Év Szervizembere Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante frontembere lett.
  • Az Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta.
  • Az idén másodszor átadott Fenntarthatósági Díjat a Salt Budapest nyerte el.
  • Dining Guide Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vehette át.
  • Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang Puck Budapest.
  • Idén először adtak át Fair Play Díjat. A járvány ideje alatt a munkavállalóiért leginkább helyt állt éttermet díjazták, amit a Rosenstein Vendéglő érdemelt ki.
  • Az Év Szerethető Étterme Díjat szintén a Rosenstein kapta.

„A világ legjobb éttermei, séfjei régóta törekszenek az ökológiai lábnyomuk csökkentésére, egy újabb lépcső a fenntartható fejlődés teljes szemléletrendszerének bevezetése. A Dining Guide 2020-tól komoly figyelmet fordít a magyar TOP100 éttermek fenntartható gondolkodásmódjának fejlesztésére. 

A tavalyi évtől az éttermi tesztelések alatt, már az ökológiai szemléletüket is figyelemmel kísérjük. Az idei nehéz évben az elvárás még nem befolyásolja az éttermi rangsort, de a következő években ez a „magatartás” is beleszámíthat a helyezésekbe. Az idén másodszor Fenntarthatósági Díjat is adtunk át. Egy olyan éttermet díjazunk, akinek a szemléletmódja ezen a területen példamutató” - mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

A TOP10 ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett.

A Dining Guide TOP10 ranglistája az elmúlt 6 évben Michelin-csillagos séfek ill. a tekintélyes Michelin-kalauzhoz köthető szakértő segítségével készült el, ők határozhatták meg azt is, hogy az adott évben mely étterem nyeri el az Év Étterme Díjat.

Képek forrása: Dining Guide