Soha ennyi Michelin-ajánlott étterem nem vett részt az Étterem Héten

2024. 09. 25., 14:24
Étterem
9186
By Gusto

Október 10. és 27. között, 18 napig tart idén az őszi Étterem Hét.

A résztvevő elit éttermek: Costes Downtown, Hoppá! Bistro, Lokal47 (Kéthely-Balaton), Macok bisztró (Eger), Mák étterem, Moszkvatér bisztró, Spago by Wolfgang Puck, UMO Restaurant, Végállomás Bistro & Wine (Miskolc), Zip’s (Miskolc).

Ez a 18 nap rendkívüli lehetőséget nyújt arra, hogy kedvező áron lehessen megízlelni a magyar gasztronómia csúcsán lévő vendéglők különleges kínálatát.

A résztvevő éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak. 

Az árak nem nőttek a tavaszi szezon óta, így a top kategóriában 5,900 forinttól, a prémium kategóriában 7,900 forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 9,900 forinttól lehet elérni a menüket, szervizdíjjal együtt.

Általában kifejezetten ritka és különleges fogások is bekerülnek a kínálatba. Néhány ezek közül: kakasgulyás, fácánesszencia, bárány consommé bárány raviolival, rántott malacfül, hortobágyi Angus rib-eye steak, Wagyu marha, őz carpaccio, szarvas bélszín, BBQ lazac, Szent Jakab kagyló, vörös tonhal, mákos gubás tiramisu, csokoládé szarvasgombával.

Néhány étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékot is kínál, így az Étterem Hét színvonala idén ősszel tovább emelkedik.

Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amire a www.etteremhet.hu weboldalon van lehetőség. A weblap szeptember 25-én reggel 06:00 órakor indul.

A képek illusztrációk. Fotók: gusto.hu