Népszerű gyorséttermet záratott be a Nébih

2020. 08. 07., 20:00
Étterem
6814
By

A vendéglátás bizalmi játék. Bármilyen körültekintően választunk is éttermet, sosem lehetünk benne száz százalékig biztosak, hogy ami a tányérunkra kerül, tökéletesen friss és nem érte semmilyen szennyeződés.

Ha az otthonunkba rendeljük az ételt, a kockázat annyival nagyobb, hogy a csomagolás és a szállítás során is történhet baki, viszont megtehetjük – sőt a szakemberek biztatnak is erre –, hogy fogyasztás előtt felforrósítjuk az ételt, és ezzel elpusztítjuk az esetleges kórokozókat.

Öt kategóriában – pizzák, tészták, frissensültek, hamburgerek, távol-keleti levesek – összesen 26 készételt rendelt házhoz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kóstolócsapata, ebből háromnál a laboratóriumi vizsgálat szennyezettséget jelző mikroorganizmust mutatott ki. Egy frissensültben Escherichia coli baktérium volt, két esetben pedig magas Coliform és mikroorganizmus számot állapítottak meg – ezek jelenléte súlyos élelmiszerbiztonsági hiba, hiszen megbetegedést okozhatnak.

Az érintett három vendéglátóegységben (Zing Burger, Theo Papa konyhája, Pasarét Club Étterem) helyszíni ellenőrzést tartottak, két helyen lejárt minőségű, illetve jelöletlen, nem nyomon követhető alapanyagokat is találtak. A Theo Papa működését ideiglenesen felfüggesztették, a másik kettőnél csak bírságot szabtak ki.

A teszt pontos eredményéről, a bevizsgált tételekről itt olvashatnak.