Új névvel, új arculattal nyitott ki az étterem

2020. 06. 18., 15:23
Étterem
6802
By

Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, amely Dobka néven nyitott ki újra, megújult külsővel és változatos ételekkel várja vendégeit a Dob utca és a Kazinczy utca sarkán.

“Míg a Cupákost a magyaros konyha megbízható élharcosaként ismerték az emberek, a Dobka nem áll be a sorba, nem köti magát egy-egy konyhai irányzathoz és az alapanyagok terén sem szab magának határokat. Mostantól az örömfőzés jegyében szezonális alapanyagokból a legváltozatosabb fogásokkal várjuk vendégeinket” - mondta Tasnádi Ákos a Dobka - és a korábbi Cupákos - séfje.

Olaszos fogások, magyaros ízek, zsidó és thai ízvilág is megjelenik az ételek között.

Jól tükrözi ezt az aktuális étlapról a ramen alapú zöldségerőleves, wakameval és maceszgombóccal tálalva, a királyrákos házi tészta szárított paradicsommal és édes chili-s sajtkrémmel, a zöldborsós árpagyöngy lyoni hagymával, vagy a hideg kacsamáj zöldalmával.

És persze jó hír a Cupákos rajongóinak, hogy a Dobkában sem kell nélkülözni a jól megszokott ikonikus ételeket, a sörben sült sertéscsülköt burgonyapürével és savanyított zöldségekkel, vagy a rántott mangalicakarajt petrezselymes újburgonyával és tejfölös uborkasalátával.

Ha pedig valaki a desszertek szerelmese, akkor választhatja akár a tradicionális somlói galuskát, vagy éppen az egzotikus kókusztejes mahlabit is kakukkfüves crumble-lel és sárgabarackkal.

A szezonalitás nagyon fontos a Dobka konyhájában, az ételek a legkiválóbb alapanyagokból, a szezonálisan elérhető húsokból és zöldségekből készülnek.

A Dobka nemcsak az ételek, az italkínálat terén is újított.

Kibővített borkínálattal, prémium borokkal is várják a vendégeket, amelyeket Horváth Máté, kétszeres sommelier bajnok állította össze.