Dobogós lett Amerikában a magyar hársméz

2022. 09. 06., 09:08
Gasztrohírek
9787
By Gusto

Az Egyesült Államokban megrendezett Black Jar Honey Contest nemzetközi mézverseny döntőjében fajtamézek kategóriájában a világ legjobb három méze között végzett a Dr Honey hársméze, összességében pedig bekerült a világ 30 legfinomabb méze közé.

A Black Jar Honey Contest nemzetközi versenyt az Egyesült Államokban immár 11 éve rendezi meg a Center for Honeybee Research méhészeti szakmai szervezet. 

A vak kóstolásos versenyre évente több száz nevezés érkezik a a világ minden tájáról. 

A fajtamézek kategóriában idén egy georgiai és egy mexikói versenytárs mellett a magyar Dr Honey hársméze került a három legjobb közé. (Egyébként a Dr Honey idén 3 termékkel is arany csillagot nyert a Great Taste Award versenyen Londonban. 

Viszlai Andrea életében családi hagyománya van a méhészkedésnek. A Dr Honey márka alapítója az észak-borsodi faluból, Rakacáról származik, az ottani családi méhészet mindig is életének meghatározó része lesz.

„Egész életemben méhészkedtem, néha már annyi mézet fogyasztottunk, hogy kicsit elegem is lett belőle. Apukámmal együtt méhészkedünk, de ennek ellenére a szüleim terelgettek más irányba, így az egyetemen magyar-francia szakos tanárként végeztem. Később multiknál dolgoztam, de 2014-ben jött egy mérföldkő az életemben. Ekkor hoztuk létre az elsősorban exportra szállító, mézes vállalkozást” – elevenítette fel Andrea.

Hozzátette: „A világ 3 legfinomabb fajtaméze közé bekerülni komoly kihívás, de ez a díj nem volt előzmény nélkül, hanem egy komoly folyamat és nagyon sok munka része volt, nemcsak a méhészkedés, de a piacra lépés tekintetében is. Már elmondhatjuk, hogy a nemzetközi vevőkör is felfigyelt a termékekre, és egyre jobban bíznak a Dr Honey által képviselt minőségben. Jó érzés, hogy már nem csak mi mondjuk a mézeinkről, hogy rendkívüliek, hanem független szakértők is így ítélték meg”.

Képek forrása: Dr Honey