Ez lesz Veszprém legnagyobb dobása

2022. 09. 10., 21:19
Gasztrohírek
10479
By Gusto

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai vállalása.

Nemzetközi kitekintés mellett a térség és az ország kulináris öröksége, borkészítési hagyományai és a gasztronómia egyre izgalmasabb jelene, lehetséges fejlődési útjai állnak a középpontban.

A helyszín Veszprém egyik legvonzóbb zöldterülete, a Veszprémvölgy patakkal, árnyas fákkal körülhatárolt része, a fesztivál terek közé beemelve a Kolostor különleges hangulatú belső csarnokát is.

Michelin-csillagos séfek, top borászok, bor- és gasztronómiai szakértők – a Balaton Wine & Gourmet programjainak kulcsszereplői, akikkel a nagyszínpadon, exkluzív vacsorák során, vagy éppen kerekasztal beszélgetésen találkozhatnak a gasztroünnep látogatói.

A négynapos fesztivál gazdag programkínálatával egyszerre kíván szólni a gasztronómia, a borkultúra iránt érdeklődő nagyközönséghez és a szakmai látogatókhoz is. Mindezt több helyszínen: a központi nagyszínpadon, a kolostor meghittebb belső terében vagy éppen a borszakmai sátorban. A programok mellett pedig kiállító partnerek képviselik a régió kulináris jelenét, és várják kóstolókkal a látogatókat.

Képek forrása: Balaton Wine & Gourmet