11. helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Or versenyen
A két napos versengés után íme a 2021-es Bocuse d'Or dobogósai, a gasztronómiai Olimpia győztesei.
Magyarországot idén Veres István képviselte. A magyar csapat elnök: Hamvas Zoltán, a coach: Széll Tamás, a commis: Molnár Bence volt.
A döntőben összesen 22 ország vett részt, a magyar csapat a 11. helyen végzett.
„Örültünk volna, ha két hellyel feljebb vagyunk. Nagyon erős a mezőny. Feljöttek olyan országok – mint Izland, Finnország és Észtország – akik korábban nem szerepeltek ennyire jó helyen. A 8-11. hely között általában ugyanazok az országok keringenek. Sok meló van benne. Baromi jó érzés, hogy jövő héten ezt nem kell újra megcsinálni. Nagyon pontos és precíz munkát csináltak a fiúk, büszke vagyok rájuk” – kommentálta az eredményt Széll Tamás coach.
Íme az eredmények:
Aranyérem: Franciaország
Ezüstérem: Dánia
Bronzérem: Norvégia
A legjobb hústál: Izland
A legjobb elviteles ételsor: Svédország
A legjobb commis: Svájc
Az Elkötelezettség Díja (társadalmi felelősségvállalás különdíj): Kolumbia