A brunch az egyik új gasztroőrület

2019. 07. 10., 14:33
Gourmet
4112
By

A breakfast és a lunch, vagyis a reggeli és az ebéd szavak összevonásából keletkezett a brunch szó a 19. század végén, amely azóta világhódító útjára indult és az egyik kedvenc hétvégi étkezéssé nőtte ki magát. Már nálunk is hódít.

Ha valakinek eddig nem ez volt a kedvence, annak is biztosan meg fog változni a véleménye, ha ellátogat a Felix Kitchen&Bar Summer Brunch rendezvényére valamelyik hétvégén.

Azoknak, akik a délelőtt folyamán is a könnyű ételeket kedvelik, az ún. superfood fogások jelenthetik a tökéletes választást.

Fotó: Stiglinz Gábor

Legyen ez akár a feketeribizli, málna, acai bowl, a matcha green bowl vagy az avocado toast, de a breakfast buddha bowl is telitalálat.

A klasszikusabb brunch vagy reggeli fogások szerelmesiről sem feledkezett meg Kovács Árpád séf, aki a LouLou, a Babel, a 21 Magyar Étterem, a Pierrot, a Vár: a Speiz éttermekben megszerzett tapasztalatával vezeti a Felix konyháját.

Az eggs benedict és a klasszikus angol reggeli mellett egy merészebb fogással, a sült marinált kápia paprikával tálalt kacsás gofrival is kezdhetjük a hétvégét.

És mit ehetnek azok, akik a tartalmasabb brunch hívei?

Fotó: Stiglincz Gábor

A klasszikus hamburger, a garnélás spagetti, vagy akár a különböző bagel összeállítások is kitűnő választást jelenthetnek számukra.

Az édes fogások pedig főételként vagy desszertként is tökéletes kiegészítői lehetnek a reggelünknek, hiszen a glutén- és tejmentes gofri, valamint a ház palacsintája biztos, hogy mindenkit elvarázsol!

A Felix egész nap nyitva tart, hétköznap a reggeli menü már 7.30-tól elérhető, a Summer Brunch pedig minden szombaton és vasárnap 9.30 és 16.00 között várja a vendégeket.

A fogások kipróbálására pedig a gyönyörű történelmi épület éttermi része és annak nyitott loggiája is nyitva áll.