A karantén eddigi legszebb gourmet élménye
A kenyeret már a kényszerű szobafogság első napjától kezdve magunk sütjük. Most a pomázi igazioliva.hu-n rendelt spanyol bio olívaolajt várjuk, amibe majd jól beletunkolhatjuk.
A kenyér még langyos, amikor a futár befut a kis pakkal.
A Deortegas BIO Hojiblanca dizájnja első ránézésre inkább sugall elegáns pipere holmit, mint olívaolajat.
De amikor lecsavarjuk a kupakot, világossá válik a címke virágos üzenete.
Elképesztően gazdag és elegáns illata ugyanis kész drogériába oltott gyógynövénybolt: szárított virágcsokor, frissen kaszált fű, aszalt paradicsom, mentalevél, kamilla, zöldalma, bors, leheletnyi mandula, és még sorolhatnám.
Vastag, pihe-puha, olvadékony test.
Ízben a gyümölcsösség dominál, zöldalma és paradicsom, majd felvillan a menta, aztán özönlik fű, virág, mandula, bors.
A házi sütésű krumplis kenyérrel atavisztikus élmény.
Felejthetetlen vörös lencsével, rizottóval, párolt zöldséggel, különösen párolt karfiollal.
Amikor a medvehagymás etyeki gomolyára csepegtetve kóstoljuk, eszünkbe jut az előző életünk, és elkezdünk hinni a lélekvándorlásban.
Talán azért is, mert a 2016-os Top Selection Tornai Aranyhegy Juhfarkot isszuk hozzá. Nem egy pohárral.
KAPCSOLÓDÓ CIKK