A karantén eddigi legszebb gourmet élménye

2020. 03. 27., 20:58
Gourmet
2001
By

A kenyeret már a kényszerű szobafogság első napjától kezdve magunk sütjük. Most a pomázi igazioliva.hu-n rendelt spanyol bio olívaolajt várjuk, amibe majd jól beletunkolhatjuk.

A kenyér még langyos, amikor a futár befut a kis pakkal.

A Deortegas BIO Hojiblanca dizájnja első ránézésre inkább sugall elegáns pipere holmit, mint olívaolajat.

De amikor lecsavarjuk a kupakot, világossá válik a címke virágos üzenete.

Elképesztően gazdag és elegáns illata ugyanis kész drogériába oltott gyógynövénybolt: szárított virágcsokor, frissen kaszált fű, aszalt paradicsom, mentalevél, kamilla, zöldalma, bors, leheletnyi mandula, és még sorolhatnám.

Vastag, pihe-puha, olvadékony test.

Ízben a gyümölcsösség dominál, zöldalma és paradicsom, majd felvillan a menta, aztán özönlik fű, virág, mandula, bors.

A házi sütésű krumplis kenyérrel atavisztikus élmény.

Felejthetetlen vörös lencsével, rizottóval, párolt zöldséggel, különösen párolt karfiollal.

Amikor a medvehagymás etyeki gomolyára csepegtetve kóstoljuk, eszünkbe jut az előző életünk, és elkezdünk hinni a lélekvándorlásban.

Talán azért is, mert a 2016-os Top Selection Tornai Aranyhegy Juhfarkot isszuk hozzá. Nem egy pohárral. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Melyik a jobb, a spanyol vagy az olasz olívaolaj?