Igényes menüsorokkal készülnek az őszi Étterem Hétre

2020. 09. 23., 18:52
Gourmet
6809
By

Szeptember 23-tól lehet asztalt foglalni a DiningCity Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe.

Az október 9 – 18. között zajló tíz napos rendezvényen a szervezők és az éttermek is a vendégek legnagyobb biztonságára törekszenek.

Országszerte mintegy 130 étterem állított össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsorokat a már megszokott 3 900 forintos Top, 4 900 forintos Prémium, vagy 5 900 forintos Exkluzív árkategóriákban. Asztalfoglalás a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges, a foglalható helyek száma limitált.

A tavaszi kényszerű bezárások után különösen nagy gonddal összeállított, igényes menüsorokkal készülnek az őszi Étterem Hétre a résztvevő éttermek.

A fogások között szarvas carpaccio, füstölt kacsamáj, uruguay-i rib-eye steak, mákkéregben sült lazac, birka- és bivalygulyás, homár barigoule, langusztin cappuccino, vajhal steak, az alapanyagok között vaddisznószűz, borjúgerinc, galambhús és Angus hátszín is szerepel.

„A vidéki gasztronómiának azért nagy lehetőség az Országos Étterem Hét, mert új vendégkör célozható meg és ezáltal mindig frissíteni lehet a meglévő bázist” – mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa. – Éttermünk kapcsán azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években egyre több fiatal foglalt asztalt az Étterem Hétre, még a 18 – 25 éves korosztályból is, akik aztán később törzsvendégeinkké is válhatnak.”

Bár a korábbi évek vendégei már megszokhatták, hogy az Étterem Hét eddig sem volt tömegrendezvénynek tekinthető, az október 9 – 18. között zajló eseményen mind az éttermek, mind a szervezők kiemelt szempontja lesz a vendégek biztonsága. A foglalási lehetőségek kialakításakor például figyelembe veszik az adott étterem nagyságát és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.