Megújult a Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett tatai Platán

2020. 07. 03., 12:45
Gourmet
4887
By

Noha a koronavírus-járvány hatására a vendéglátóipar teljesen leállt, a Pesti István Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett tatai Platán csapata a kényszerszünetben sem tétlenkedett.

Nemcsak a Platán Udvarház újult meg, de alapjaiban gondolták újra a gasztronómiai koncepciót, hogy minél szélesebb körben tudják kiszolgálni a vendégek igényeit.

Ennek nyomán indult el nyár elején a Platán Bisztró, ahol szezonális és helyi alapanyagokból készülő fogásokat kínálnak. Ősztől az Udvarházhoz kapcsolódva nyitja meg kapuit az új fine dining étterem, amely kifinomult és elmélyült gasztronómiai élményt ígér.

Pesti István séf ételsorait sokan műalkotásként emlegetik, nála az ízélmény és a látvány különleges harmóniában egyesül.

Ételművészetének egyik legnagyobb rajongója Varró Zoltán Gold Key Award-nyertes designer-belsőépítész, aki Pesti István ars poeticáját az enteriőrökben jelenítette meg. 

De a páratlan természeti és történelmi környezet, valamint az egykor itt élő Esterházy-család szellemi öröksége is tetten érhető a megújult bisztró, és a szálláshelyként szolgáló Platán Udvarház falai között.

Követve a nemzetközi trendeket a felújított Platán Udvarházhoz kapcsolódó várárok környezete is megújul: itt rekreaciós tereket alakítanak ki, melyeket az ősz folyamán már igénybe vehetnek az ide érkező vendégek.

(fotók: Darabos György, PlatánTata)