Megvan, ki nyerte a 2019-es Bocuse d'Or-t

2019. 01. 30., 19:12
Gourmet
4805
By

A két napos versengés után íme a 2019-es Bocuse d'Or dobogósai, a gasztronómiai Oscar győztesei.

A skandináv krimi után a skandináv gasztronómia győzelme.

  • Arany: Dánia
  • Ezüst: Svédország
  • Bronz: Norvégia

Magyarország a 12.

  • 4. Finnország
  • 5. Svájc
  • 6. Franciaország
  • 7. Japán
  • 8. Belgium
  • 9. USA
  • 10. Egyesült Királyság
  • 11. Izland
  • 12. Magyarország
  • 13. Kanada
  • 14. Ausztrália
  • 15. Olaszország
  • 16. Argentína
  • 17. Szingapúr
  • 18. Dél-Korea
  • 19. Thaiföld
  • 20. Kína
  • 21. Marokkó
  • 22. Chile
  • 23. Brazília
  • 24. Tunézia

Különdíjak

  • A legjobb poszter: Marokkó
  • A legjobb commis díja: Dánia, Christian Wellendorf Kleinert
  • A hústéma különdíj: Finnország
  • A chartreuse különdíj: Franciaország

***

A 2019-es Bocuse d'Or döntőjét 24 csapat részvételével rendezték meg Lyonban, kedden és szerdán 12-12 csapat készíthette el fogásait.

Pohner Ádám

Magyarországot idén Pohner Ádám séf képviselte, akit Csillag Richárd commis segített, coachként pedig Segal Viktor vett részt a munkában. A csapat elnöke ezúttal is Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.

Az idei tányértéma egy francia klasszikus, a zöldség chartreuse volt, amelyet meghatározott kagylófélékkel kellett elkészíteni.

A magyar tál

A hústál kötelező alapanyaga a csontos borjúkaraj volt, amelyet kötelezően a csonttal együtt kellett elkészíteni.

A hústálat úgy kellett megalkotni, hogy utána 14 adagban lehessen tálalni, és az ételhez minimum egy másik borjúrészt - lábat, vesét, mirigyet, májat vagy pacalt - is fel kellett használni.