Megvan, ki nyerte a 2019-es Bocuse d'Or-t
A két napos versengés után íme a 2019-es Bocuse d'Or dobogósai, a gasztronómiai Oscar győztesei.
A skandináv krimi után a skandináv gasztronómia győzelme.
- Arany: Dánia
- Ezüst: Svédország
- Bronz: Norvégia
Magyarország a 12.
- 4. Finnország
- 5. Svájc
- 6. Franciaország
- 7. Japán
- 8. Belgium
- 9. USA
- 10. Egyesült Királyság
- 11. Izland
- 12. Magyarország
- 13. Kanada
- 14. Ausztrália
- 15. Olaszország
- 16. Argentína
- 17. Szingapúr
- 18. Dél-Korea
- 19. Thaiföld
- 20. Kína
- 21. Marokkó
- 22. Chile
- 23. Brazília
- 24. Tunézia
Különdíjak
- A legjobb poszter: Marokkó
- A legjobb commis díja: Dánia, Christian Wellendorf Kleinert
- A hústéma különdíj: Finnország
- A chartreuse különdíj: Franciaország
***
A 2019-es Bocuse d'Or döntőjét 24 csapat részvételével rendezték meg Lyonban, kedden és szerdán 12-12 csapat készíthette el fogásait.
Magyarországot idén Pohner Ádám séf képviselte, akit Csillag Richárd commis segített, coachként pedig Segal Viktor vett részt a munkában. A csapat elnöke ezúttal is Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.
Az idei tányértéma egy francia klasszikus, a zöldség chartreuse volt, amelyet meghatározott kagylófélékkel kellett elkészíteni.
A hústál kötelező alapanyaga a csontos borjúkaraj volt, amelyet kötelezően a csonttal együtt kellett elkészíteni.
A hústálat úgy kellett megalkotni, hogy utána 14 adagban lehessen tálalni, és az ételhez minimum egy másik borjúrészt - lábat, vesét, mirigyet, májat vagy pacalt - is fel kellett használni.