Megvan, mikor száll ringbe Pohner Ádám a Bocuse d'Or európai döntőjén
Közzétették a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét. A magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.
A világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai döntőjét első alkalommal rendezik meg Olaszországban; legutóbb éppen Budapest adott otthont a kontinentális viadalnak.
A versenyt a Gourmet Expoforum szakkiállítás keretében rendezik, az Oval Lingotto kiállítási központban, június 11-én és 12-én, ezt megelőzően pedig a Cukrász Világkupát (Coupe du Monde de la Pâtisserie) tartják ugyanitt, június 10-én.
A verseny kötelező hozzávalói ezúttal Piemontból érkeznek. A séfeknek
- Fassona Piemontese marhafilét
- Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst
- piemonti borjúmirigyet
kell felhasználniuk táljaikhoz.
A magyarországi döntőben február 8-án Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyettese nyerte el az indulás jogát, segítője (commis) Csillag Richárd lesz.
A torinói kontinensbajnokság zsűrijének elnöki tisztét Széll Tamás, a 2016-os Bocuse d'Or Europe győztese tölti be.
Pohner Ádámmal a Borsmentán olvashatnak jó kis interjút.
(forrás: MTI)