Megvan, mikor száll ringbe Pohner Ádám a Bocuse d'Or európai döntőjén

2018. 03. 14., 13:02
Gourmet
2470
By

Közzétették a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét. A magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.

A világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai döntőjét első alkalommal rendezik meg Olaszországban; legutóbb éppen Budapest adott otthont a kontinentális viadalnak.

Kép: designfood_antonio_photography

A versenyt a Gourmet Expoforum szakkiállítás keretében rendezik, az Oval Lingotto kiállítási központban, június 11-én és 12-én, ezt megelőzően pedig a Cukrász Világkupát (Coupe du Monde de la Pâtisserie) tartják ugyanitt, június 10-én.

A verseny kötelező hozzávalói ezúttal Piemontból érkeznek. A séfeknek 

  • Fassona Piemontese marhafilét
  • Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst
  • piemonti borjúmirigyet

kell felhasználniuk táljaikhoz.

A magyarországi döntőben február 8-án Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyettese nyerte el az indulás jogát, segítője (commis) Csillag Richárd lesz.

A torinói kontinensbajnokság zsűrijének elnöki tisztét Széll Tamás, a 2016-os Bocuse d'Or Europe győztese tölti be.

Pohner Ádámmal a Borsmentán olvashatnak jó kis interjút.

(forrás: MTI)