Mi ezeket a csokikat tesszük a karácsonyfa alá
A Chocome csokoládémanufaktúrát 2010-ben Mészáros Gábor alapította.
Mészáros a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírű akadémiáján, a csokoládégurunak nevezett Philippe Vancayseele-től tanulta meg a csokoládékészítés mesterségét.
A chocoMe az elmúlt években a szakma legjelentősebb világversenyein sorra nyerte a díjakat, mára gyakorlatilag meghódította a világot. Szóval nem túlzás azt állítani, hogy a Kisgömb utcában készül a világ legfinomabb csokija.
Most karácsonyi válogatással jelentekezik a chocoMe, amit volt szerencsénk tesztelni.
A limitált kiadású vegyes szaloncukor válogatás 6 ízben csupa elegáns ízkombinációt vonultat föl. Krémes, olvadó textúra, minden porcikájában érezni a nemes alapanyagokat.
- Feketeribizli püré ganache
- Karibi 66% étcsokoládé ganache
- Mandula és mogyoró praliné szárított palacsintatésztával
- 40% tejcsokoládé ganache
- Mandula ízesítésű ét- és tejcsokoládé ganache
- Mandula és mogyoró praliné
A táblás csokik közül nagy kedvencünk a fehércsokoládé mákkal, pekándióval, liofilizált meggy darabkákkal.
A csoki roppanós, a mák az ízben is érvényesül, a meggy finom pikantériával járja át az ízképet.
Három izgalmas ízvilágú forró csokival is jelentkezett a chocoMe.
A csípős, fűszeres és sós karamellás forrócsokik közül legnagyobb kedvencünk a sós-karamellás.
Karamellás tejcsokoládé, Maldon só, Tahiti szigetéről származó vaníliapor alkotja.
25-40 g csokoládé forgácsot keverjünk forrásban levő vagy felhabosított tejhez (200ml). Alaposan elkeverve kellemes, lágy, édes-sós csokoládéitalt kapunk.
A finom kis csokiforgácsokat pudingok és gesztenyepüré turbózásához is ajánljuk. Mi kipróbáltuk és nagyon bejött.