Sommelier bajnokkal erősít a Laurel Budapest csapata

2019. 07. 30., 16:13
Gourmet
3337
By

A Magyar Sommelier Bajnok címet idén másodjára is elnyerő Tüü Péter az ország legújabb fine dining éttermében, a Laurel Budapestben folytatja pályafutását.

Az áprilisban fine dining koncepcióval megnyitott Laurel Budapest fokozatosan bővíti csapatát: ezúttal az Arany Kaviár étteremben több, mint három éven át head sommelier-ként dolgozó, a Magyar Sommelier Bajnok címet 2019-ben másodjára is elnyerő Tüü Péterrel.

Bajnoki címei mellett Péter zsinórban háromszor is elnyerte a Magyar Sommelier Szövetség országos versenyén a közönségdíjat, amely rendre a legszimpatikusabb, egyben legvendégcentrikusabb versenyzőnek jár, illetve 2019-ben a Dining Guide az Arany Kaviár általa összeállított borlapját találta az Év Borlapja címre a legméltóbbnak.

A Court of Master Sommeliers-nél Certified Sommelier képesítést is szerző Tüü Péter megfordult korábban sommelier-ként az Alabárdos Étteremben, vezette a Terroir Club borboltját, azt megelőzően pedig külföldi fine dining helyeken edződött, köztük például az 1 Michelin-csillagos svájci Restaurant Adlerben.

A Laurel Budapestben – szintén head sommelier pozíciót betöltve – 200 tételes borlapot fog kezelni, és amellett, hogy a szintén csillagos helyeket (Costes, Costes Downtown, Onyx) bejáró Mede Ádám séf 6 és 8 fogásos degusztációs menüihez borsorokat állít majd össze, az egység részét képező, 190 fakkos bortrezort, valamint a bor- és tapas-bárként működő Winebar by Laurel borkínálatát is menedzselni fogja.

„Egy nagyon fiatal, tehetséges csapat jött össze a Laurelben, élen a séffel, Ádámmal, aki azért alapvetően a magyar konyhából ismert ízekkel játszik, és bevallom, ez a vonal mindig is közelebb állt hozzám. Izgatottan várom a közös munkát” – így Péter, akinek a borpárosításait már e héttől élvezhetik a vendégek a Kertész utca 29 szám alatt.