Szulló Szabina és Széll Tamás az idei Gundel-díjasok között

2019. 09. 24., 12:10
Gourmet
3366
By

Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői. Az idei díjazottak: Szulló Szabina és Széll Tamás séfpáros és Meskál Tibor - írja a turizmusonline.

Gundel Károly (1883-1956) ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a szakmai szervezetek széles körű bevonásával 2014-ben a Gundel Károly–díjat.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. Az Ipartestület a díjazottak nevét minden évben Gundel Károly születésnapján, azaz szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra.

13 szakmai szervezet, 3 intézmény delegáltjai, a Gundel Étterem, valamint a Gundel-család képviselője döntenek a jelöltek munkássága alapján az idei díjazottak személyéről. 2019-ben 14 személyre érkezett jelölés, közülük konszenzusos döntés alapján Szulló Szabina és Széll Tamás séfpárost és Meskál Tibort választották az idei díjazottaknak.

Eddigi díjazottak:

  • Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
  • Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
  • Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
  • Csapody Balázs – 2017.
  • Rosenstein Tibor – 2018.