Új éttermet nyit az ország egyik legismertebb séfje
A Fény Utcai Piacon nyit éttermet az ország egyik legismertebb séfje, Bíró Lajos.
Hogy miért pont azt választotta az új Buja disznó helyszínéül? Így magyarázza:
„A Széll Kálmán tér környéke közlekedés szempontjából is a főváros egyik legszerencsésebb lokációja. Ráadásul van itt egy olyan piac, ahol – ellentétben a többi budai piaccal – nem hat idegennek a magas minőségű streetfood.
Felvágottakban, sajtokban, kávéban például már eddig is megvolt az a szint a piacon, amit mi is képviselünk az ételeinkkel”
Bíró szerint ez az étterem is 80 százalékban a rántott húsra fog épülni, ahogy korábbi helyszínén, a Hold Utcai Piacon tette, de a Séf utcájának jellegzetességei is felfedezhetők lesznek majd. Így a rántott hús mellé bejön a kínálatba a rántott csirkecomb és rántott kacsa máj, de állandó étel lesz a pirított sertés máj és a sült kolbász is.
Minden hétre készülnek majd egy főzelékkel, amelyet keddtől csütörtökig lehet majd kipróbálni, hogy aztán péntekenként főszerepbe kerülhessen a klasszikus sólet.
Az új étteremnyitásnak a vietnámi nemzeti étel, a pho leves rajongói is örülhetnek, mert a Buja disznóban biztosan lesz néhanapján a tiroli májgombóccal kombinált változat. A szombat mindig egy különleges reggelivel fog indulni, olyan ínycsiklandó kombinációkat vonultatva fel, mint például a bundás kenyér spenóttal és rákkal.
A szombatok folytatása is izgalmas lesz, mert az egyik héten tudunk majd borjúmájat, a másik héten borjúlábat enni, havonta kétszer pedig számíthatunk egy pop up jellegű, nem mindennapi fogásra, ilyen például a rákkal készülő steak.
A járvány alatt kénytelen volt a Buja disznó stábja beletanulni a kiszállításba, és a karantén végeztével is megtartották ezt a szolgáltatásukat, így hamarosan a budaiaknak is lesz lehetőségük, hogy a Fény Utcai Piacról ezeket a fogásokat házhoz rendeljék.
(Ez alól kivétel a hétfő, amikor a Piac ugyan üzemel, de a Buja disznó pihenőnapot tart.)