Új séffel lép szintet Kreinbacherék konyhája

2019. 07. 31., 15:50
Gourmet
6396
By

Több hónap háttérmunka után a napokban indul a somlói Kreinbacher Birtok új menüje és friss gasztronómiai koncepciója, amely egyben Langer Gábor executive chef bemutatkozása.

A séf nemzetközi szemlélettel érkezett a konyhára és az ételsorban az elmúlt 12 év tapasztalatait integrálja – egy letisztult, az ízekre és arányokra építő, látványban is átgondolt menü született meg.

A Kreinbacher Birtok új séfje az ízélményt és a jól eltalált arányokat állítja középpontba a tálakon, míg az összetevők száma redukált. Az összkép így kifinomult és kerüli a túlzásokat, mégis minden fogásban felfedezhető egy olyan részlet, ami jó eséllyel elgondolkodtatja a vendéget.

Ezt a modern, szinte minimál megközelítést a különböző konyhák, hozzávalók és technológiák fúziója teszi színessé. Langer Gábor ugyanis eddigi karrierállomásai során sokféle konyhát megismert, dolgozott egy komoly presztízsű, dublini ötcsillagos hotelben és fine dining éttermekben, a vidéki gasztronómia is közel áll hozzá.

Somlóra érkezve eddigi tudásából és tapasztalataiból született meg az ételein markánsan érezhető stílus. Az étlap sokféle hatást tükröz, a magyar konyha érezhetően hangsúlyos és a fogások közérthetőek.

A koncepció része, hogy az új executive chef ételsorához pezsgő- és borpárokat ajánlanak a vendégeknek, a pezsgővel kísért reggeli szintén megújult. Az elmúlt hónapok munkája során frissült a konyhai csapat is.

A séf fontosnak tarja, hogy a finomra hangolt ízek és a látvány együtt adjanak élményt – Langer Gábor ételei az Error N’More (Szabó Ádám Csaba kerámiaművész) kortárs fatüzes kerámiáiban tálalva, közösen alakítják az összképet.

A menü itt olvasható.

Névjegy

Langer Gábor meredek fordulattal váltott pénzügyi vonalról a főzésre (ezzel együtt a főiskolán a kereskedelmiről a vendéglátóipari szakra), majd a lendületes brightoni kezdés és a szakmai alapok után a következő évek a fejlődésről és tapasztalatszerzésről szóltak.

Dublinban a fine dining világában töltött intenzív hónapok után a komoly presztízsű Four Seasons***** konyháján járta végig a különböző pályákat, mindig újat tanulva. Ugyanitt sous chefként a szervezőkészség vagy a multikulturális csapattal való kommunikáció is beépült az erősségei közé, a rendszerszemléletét és a precizitást már korábban megalapozta az egyik hazai ötcsillagosnál.

A visszatérés és a Babel után a Jankovich Kúriánál érzett rá igazán a vidéki közegre, ezzel együtt a SVÉT minőséget és stílust közvetítő törekvését is magáénak érezte. A környék nyugalma és hangulata, a természet közelsége olyan azonosulási pontok, amelyeket Somlón is elsőre vonzónak talált.

Fotók: Szendeff Lőrinc