Valentin-napi válogatással jelentkezik a chocoMe
A chocoMe az elmúlt években a szakma legjelentősebb világversenyein sorra nyerte a díjakat, mára gyakorlatilag meghódította a világot. Szóval nem túlzás azt állítani, hogy a Kisgömb utcában készül a világ legfinomabb csokija.
Most Valentin-napi válogatással jelentkezik a chocoMe. Két darabját mi is megkóstoltuk.
Az ünnepi csokoládékollekció színvilága divattörténeti pillanatot idéz, ami a legendás divattervező, Elsa Schiaparelli nevéhez fűződik.
Ilyen a rózsaszínbe csomagolt táblás csokoládé-trió, melynek fehér csokis verzióját kóstoltuk.
A fehércsoki roppan, ahogy kell, tejes, diszkréten vaníliás, visszafogottan édes íze elegáns, krémes textúrával párosul.
A rafinált íz összképét ibolyaszirom, akácgyanta, liofilizált málna és feketeszeder árnyalja. A gyümölcsök ebben a formában nem igazán savasak, nem alkotnak kontrasztot a csokoládé tejes ízével.
Aki viszont izgalmas kontrasztra vágyik, annak a Petit 21, azaz a málnapürével töltött falatnyi étcsokoládé lapocskákat ajánljuk. Igazán emlékezetes, ahogy a 70%-os étcsokoládé (Cacao Barry) elegáns, kifinomult, nemes kesernyéje találkozik a málnavelő fanyar-pikáns ízével.
A Chocome csokoládémanufaktúrát 2010-ben Mészáros Gábor alapította.
Mészáros a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírű akadémiáján, a csokoládégurunak nevezett Philippe Vancayseele-től tanulta meg a csokoládékészítés mesterségét.