Valentin-napi válogatással jelentkezik a chocoMe

2021. 02. 10., 15:13
Gourmet
6058
By

A chocoMe az elmúlt években a szakma legjelentősebb világversenyein sorra nyerte a díjakat, mára gyakorlatilag meghódította a világot. Szóval nem túlzás azt állítani, hogy a Kisgömb utcában készül a világ legfinomabb csokija.

Most Valentin-napi válogatással jelentkezik a chocoMe. Két darabját mi is megkóstoltuk.

Az ünnepi csokoládékollekció színvilága divattörténeti pillanatot idéz, ami a legendás divattervező, Elsa Schiaparelli nevéhez fűződik.

Ilyen a rózsaszínbe csomagolt táblás csokoládé-trió, melynek fehér csokis verzióját kóstoltuk.

A fehércsoki roppan, ahogy kell, tejes, diszkréten vaníliás, visszafogottan édes íze elegáns, krémes textúrával párosul.

A rafinált íz összképét ibolyaszirom, akácgyanta, liofilizált málna és feketeszeder árnyalja. A gyümölcsök ebben a formában nem igazán savasak, nem alkotnak kontrasztot a csokoládé tejes ízével.

Aki viszont izgalmas kontrasztra vágyik, annak a Petit 21, azaz a málnapürével töltött falatnyi étcsokoládé lapocskákat ajánljuk. Igazán emlékezetes, ahogy a 70%-os étcsokoládé (Cacao Barry) elegáns, kifinomult, nemes kesernyéje találkozik a málnavelő fanyar-pikáns ízével.

A Chocome csokoládémanufaktúrát 2010-ben Mészáros Gábor alapította.

Mészáros a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírű akadémiáján, a csokoládégurunak nevezett Philippe Vancayseele-től tanulta meg a csokoládékészítés mesterségét.