Aranyszalagot kapott a Heppenheimer tojás

2018. 01. 17., 15:26
Egyéb
10952
By

Az Aranyszalag Minőség tanúsítóvédjegyet a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) alapította 2013-ban.

A tanúsítóvédjegy a rendkívüli minőséget és ízt jelzi. Az a meggyőződés áll mögötte, hogy a konyha a terroár művészete, ezért fontos a jó minőségű helyi alapanyag - írja a gaultmillau.hu.

Az Aranyszalag odaítélési folyamatában részt vesznek élvonalbeli szakácsok, szakemberek és fogyasztók. A hiteles minőségtanúsítás egyszerre védi a termelőt és a fogyasztót. Egyszerre tesz érdekeltté a minőség előállításában és annak megvásárlásában. Fontos cél az átláthatóság megteremtése, a minőség piacképességének erősítése.

Az aranyszalagos termék világosan megkülönböztethető kell legyen a piacon elérhető „tömegtermékektől”, ezért a tanúsítás fontos eleme az érzékszervi teszt, amelyben szakemberek és "átlagfogyasztók" is résztvesznek.

Az Aranyszalag Minőség tanúsítványt 2018-ban a Heppenheimer tojás kapja.

Kép forrása: recity.hu

A Heppenheimer család tojótyúk-tartással foglalkozik, Baranya-megyében, Márokon. A tyúkok nappal szabadon kapirgálnak egy körbekerített, fás-ligetes területen, éjszaka istállóban pihennek.

Takarmányuk a helyi gazdák termelte kukoricából és búzából, napraforgóból és más növényekből áll, az állatok évszakonként változó szükséglete szerint. A tartók nem használnak gyógyszert, tojást sárgító színezéket, szóját.

A tojás ízbeli tulajdonságai meggyőzőek, száraztészták is készülnek belőle (csipetke, tarhonya, cérnametélt, csuszatészta).

(forrás: gaultmillau.hu)