Idén ezek a legjobb magyar kenyerek
Augusztus 20-án megrendezték a negyedik Kenyérlelke Fesztivált, a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten.
A találkozó lényege, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat.
A cél: visszaemelni a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.
A találkozó alkalmával idén is megrendezték a versenyt is. Az erőpróbán négy olyan kategória van, amiben szabadon indulhat bárki. A legjobbnak találtatott alkotásokat, a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza. Mind a négy kategóriában, csak egyetlen jelöltet illet meg a zsűri elismerése, aki ezt az oklevelet egy évig szabadon használtatja, egészen a következő versenyig bezárólag.
Íme az eredmények:
Otthonsütő kategóriában:
Croissant: Zapletál-Dikó Mariann és Sarusi-Kis János
Bagett: Hegyesi Gabriella
Teljes kiőrlésű kenyér: Frits Ádám
Félbarna kenyér: Mester Miklós
A pékségek kategóriában győztek:
Croissant: Alma Nomad Bakery
Bagett: Nor/ma Bakery
Teljes kiőrlésű kenyér: Artizán Budapest
Félbarna kenyér: Artizán Budapest
KAPCSOLÓDÓ CIKK