Így csempéssz zöldséget a reggelibe!
Ha azzal állsz a család elé, hogy mostantól, kedveseim, karfiolt reggelizünk, valószínűleg csúnyán fognak nézni rád. De ha eléjük raksz egy tál színes, illatos muffint, biztos nem mondanak rá nemet.
A karfiolmuffin rost-, vitamin és fehérjedús, rendkívül ízletes és százféleképpen variálható. Ha von otthon zöldségdarálónk, az elkészítése nem különösebben macerás.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 hagyma
- 2 maréknyi bébispenót
- 4 tojás
- 7 dkg ízes reszelt sajt
- só, bors
A karfiolt rózsákra szedtem, majd apróra daráltam.
A hagymát összevagdostam, de tulajdonképpen az is mehetett volna az aprítóba a karfiollal együtt. Cheddart és egy kevés parenyicát reszeltem hozzá, majd felvertem a tojásokat két-három csipet sóval (mivel a sajtok is elég ízesek, nem kell sok só) és kevés frissen őrölt, fekete-zöld-piros borssal.
Az egészet óvatosan összekevertem, majd kiporcióztam a muffinsütő kivajazott mélyedéseibe. 190 fokra előmelegített sütőben sült 35 percig, míg pirulni nem kezdett a teteje.
Cifrázhatjuk baconnel, sonkával, apróra vágott színes paprikával, paradicsommal, parmezánnal, meg ami még eszünkbe jut. És persze nem muszáj reggelire enni, köretnek, uzsonnának, könnyű vacsorának is tökéletesen megteszi.
Képek: gusto. hu / karfiol: www.freepik.com