Így csempéssz zöldséget a reggelibe!

2020. 07. 06., 12:56
Recept
3992

Ha azzal állsz a család elé, hogy mostantól, kedveseim, karfiolt reggelizünk, valószínűleg csúnyán fognak nézni rád. De ha eléjük raksz egy tál színes, illatos muffint, biztos nem mondanak rá nemet.

A karfiolmuffin rost-, vitamin és fehérjedús, rendkívül ízletes és százféleképpen variálható. Ha von otthon zöldségdarálónk, az elkészítése nem különösebben macerás.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 hagyma
  • 2 maréknyi bébispenót
  • 4 tojás
  • 7 dkg ízes reszelt sajt
  • só, bors

A karfiolt rózsákra szedtem, majd apróra daráltam.

A hagymát összevagdostam, de tulajdonképpen az is mehetett volna az aprítóba a karfiollal együtt. Cheddart és egy kevés parenyicát reszeltem hozzá, majd felvertem a tojásokat két-három csipet sóval (mivel a sajtok is elég ízesek, nem kell sok só) és kevés frissen őrölt, fekete-zöld-piros borssal.

Az egészet óvatosan összekevertem, majd kiporcióztam a muffinsütő kivajazott mélyedéseibe. 190 fokra előmelegített sütőben sült 35 percig, míg pirulni nem kezdett a teteje.

Cifrázhatjuk baconnel, sonkával, apróra vágott színes paprikával, paradicsommal, parmezánnal, meg ami még eszünkbe jut. És persze nem muszáj reggelire enni, köretnek, uzsonnának, könnyű vacsorának is tökéletesen megteszi.

Képek: gusto. hu / karfiol: www.freepik.com