A Hedon Sörfőzde nehéz döntésre szánta rá magát

2021. 01. 27., 13:29
Sörpremier
6560
By

2021-ben új időszámítás kezdődik Magyarország egyik legismertebb kisüzemi sörfőzdéjénél. A Balatonvilágoson működő Hedon Sörfőzde az elmúlt év végén nehéz döntésre szánta rá magát: megválik legismertebb termékeit megszemélyesítő karakterektől.

A főzde a Charlie és Johnny Firpo nevű, emblematikus söreinek receptjét, a további termékeihez hasonlóan, folyamatosan fejlesztette az utóbbi években. A termékfejlesztés tavaly egy következő szintre lépett, de ez csak az egyik oka annak, hogy a jövőben megújult arculattal, Charlie és Johnny néven találkozhatnak a fogyasztók a szóban forgó sörökkel.

A Hedon mindig nagy figyelmet szentelt ezen márkáinak, ugyanakkor a koronavírus járvány okozta gazdasági visszaesés a sörfőzdét is érinti, a Charlie és Johnny Firpo sörök címkéin feltüntetett karaktereket pedig csak igen magas licencdíj ellenében használhatná tovább. A sörfőzdénél, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségben tudják tovább készíteni a szóban forgó két sör mellett a többi terméket is, úgy döntöttek, megújítják a két emblematikus Hedon sört, illetve trióvá bővítik a jól ismert párost.

A termékfejlesztéseknek hála a szóban forgó sörök mostani változata kellőképpen letisztult és tökéletesre csiszolt, így az eddig ismert címkék nélkül is fogyasztók kedvence maradhat.

A Charlie marad az a telt ízvilágú, malátás-rozsos, Cascade komlóval fűszerezett, american pale ale, amely a receptfejlesztésnek köszönhetően az eddiginél is vibrálóbban citrusos, miközben megőrizte barnás árnyalatát és határozott karakterét.

A Johnny könnyed, virágos illatú, kellemesen komlózott blonde ale, amely a világ legnépszerűbb komlói között emlegetett Chinook és Mosaic fajtákkal készül. Ezek biztosítják a 4,8 százalékos alkohol tartalmú sör izgalmasan fenyős, trópusi gyümölcsös ízjegyeit.

A legendás páros első tagjából, Charlie-ból pedig immár téli változatot is főznek Balatonvilágoson: a Winter Charlie egy olyan, rozsos stout, amelyben a Niko Kyoto Cold Brew kávé – a főzde első saját fejlesztésű, alkoholmentes terméke – és laktóz teszi felejthetetlenné, ugyanakkor lágyabbá az élményt. A Vic Secret és Loral komlóval fűszerezett újdonság alapja egy kevéssé keserű ízvilágú, sötét ale, amely a cold brew kávéval meglepően frissítő arcát mutatja.

A Charlie, a Johnny és a Winter Charlie már a Hedon tartályaiban vannak, hamarosan palackba kerülnek, és a fogyasztók is találkozhatnak velük.