A MONYO Brewing odacsap

2022. 02. 11., 19:30
Sörpremier
4077
By Gusto

A lisztérzékeny fogyasztóknak gluténmentes IPA-val, továbbá egy teljesen új termékkategóriával is bővült a MONYO Brewing szortimentje. 

KSH adatai szerint a 15 éves és annál idősebb magyarok 1,8%-a követett gluténmentes diétát 2019-ben, melyben az egyre gyakoribbá váló ételérzékenységek is szerepet játszhattak. Az egyre nagyobb igény miatt a MONYO Brewing egy új gluténmentes IPA-t fejlesztett, amely ún. gluténbontó enzim hozzáadásával készül, garantálva a gluténmentességet, viszont ízben nincs különbség a hagyományos sörökhöz képest, hiszen ugyanúgy árpamaláta felhasználásával készül.

A Grumpy Octopus minden egyes főzetét külön bevizsgáltatják egy akkreditált laborban, így garantálva a gluténmentességet.

A Grumpy Octopus típusát tekintve egy 5,8%-os West Coast IPA, amerikai (Colombus, Cascade, Centennial, Mosaic) komlókkal főzve, amelyek a citrusos, trópusi gyümölcsös aromákért felelősek. Intenzív komlós íz és az IPA-kra jellemző keserűség, száraz kortyérzettel jellemzi. A sör 0,33l-es aludobozban és palackban érhető el február elejétől.

A sör hivatalos bemutatója február 19-én egy kóstolással egybekötött ingyenes főzdelátogatáson lesz, amin lisztérzékeny emberek vehetnek majd részt, továbbá az egészséges életmód jegyében sörjógán is részt vehetnek a MONYO sörfőzdében az erre nyitott fogyasztók.

Az egyre inkább növekvő számú tudatos, és egészséges élelmiszereket kereső fogyasztók miatt nem csak gluténmentes sörrel, hanem glutén-, laktóz- és alkoholmentes kraft üdítőkkel is debütál a főzde az év elején. 

A tavaly felépített új hipermodern üzemükben adottak a technológiai lehetőségek a kraft üdítők készítésére. 

A recepteket Nagy Renáta hidegoldali menedzserük jegyzi. Az első íz és egyben termék a Maracuja Lemonade, de idén érkezik még a állandóan elérhető szortimentükbe az eper-lime és a körte-gyömbér változat is. Továbbá a sörpiacra jellemző együttműködések más termelőkkel, illetve a komló, mint fűszer felhasználása az üdítőkben még szintén várható ebben az évben. A kraft üdítőik valódi gyümölcs felhasználásával készülnek, a kraft söröknél megszokott egyedi és különleges ízekben. Hazai kisüzemi termék, amely 100%-ban újrahasznosítható 0,33l-es aludobozban lesz elérhető.

Ezzel a lépéssel már nem csak kisüzemi sörfőzdeként definiáljuk magunkat a piacon, hanem mint kraft italokat gyártó cég. 

Forrás: monyobrewing.com