Idén is elkészült a budapesti fesztiválsör

2024. 05. 15., 15:25
Sörpremier
2533
By Gusto

A Budapest Beer Week csapata ismét összehozta a magyar kraft főzdéket egy közös sör erejéig a májusi BPBW 2024 sörhetük és korlátlan kóstolónapjaik apropóján.

A kisüzemi sörfőzés ismert hazai arcai év közben ritkán tudnak egyszerre összejönni, de a főzésnek és kiszerelésnek (képeinken) helyt adó Mad Scientist főzdéjében a mai napon nem csak a sör dobozolása, illetve hordózása történt meg.Az egy hét múlva kezdődő fesztivál előtt ismét megmutatta a sörös szakma, hogy az egészséges versenyszellemen túl még ennyi idő után is megvan valami abból, ami miatt még mindig közösségként és nem csak szcénaként tudunk hivatkozni rá még 2024-ben is.

A BPBW Budapest Beer Week 2024 május 20-tól május 26-ig tart. Hétfőtől csütörtökig tele lesz a főváros sörös és szakmai eseményekkel, a BPBW 2024 fő kóstolónapjai május 24-én és 25-én lesznek a Dürer Kertben, az ingyenesen látogatható ráadás nap május 26-án, vasárnap kerül megrendezésre ugyanitt.

A BPBW 2024 hivatalos söre arra keresi a választ, hogy van-e keresnivalójuk nagyüzemi pótanyagoknak egy duplán hidegkomlózott New England IPA-ban. A kérdést pedig olyan szakmai partnerek és barátok segítettek feltenni, mint a Badass Barley, a BarthHaas X, a Lallemand Brewing és a NOMOQ.