Magyar sörpremier a Malterben

2017. 05. 27., 12:18
Sörpremier
7557
By

Június 7-én 19 órakor új magyar sör premierjét ünnepelhetjük a MALTeR Beerstróban: Timbersexual-Minnesota Pale Ale (ABV: 5%).

„Alapvetően egy new england stílusban készült american pale ale-ről van szó, aminél új amerikai komlót használtunk. Ez az élesztővel karöltve olyan jó kis fenyőgyantás, mentás herbal alapot hozott, hogy ezt a nevet kellett neki adnunk. A komlók citrusos jegyeiből pedig most mi úgy érezzük, hogy a mandarin héj dominál illatban és ízben is. Nem titkolt szándékunk, hogy ezt vedelje mindenki egész nyáron... Majd aztán ősszel... Meg télen... Meg tavasszal is...” – ajánlja a Mad Scientist Sörfőzde.

A MALTeR beerstro első látásra szokatlannak tűnhet minimalista stílusával. Ipari berendezése valóban hűen utal az étterem elnevezésére: malter. A targoncalánccal díszített sörcsapból hatféle sör folyik: könnyebb lager, erősebb lager, búza, barna, IPA, ALE.

A MALTeR valóban úttörőnek számít a hazai piacon, mert a sör mellé nemcsak cseh és magyar ételeket kínál, hanem számos izgalmas közép-európai fogás közül is választhatunk, akár csak sörkorcsolyára, akár egy kiadós vacsorára vágyunk.