280 kiállító mutatkozik be a 32. Farmer Expón Debrecenben

2023. 08. 15., 20:53
programajánló
1117
By

A 32. Farmer Expó Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon, illetve a 18. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításon húszezer négyzetméteren 280 kiállító mutatkozik be – közölte Vaszkó László vásárigazgató kedden.

A vásáron bemutatott eszközök, eljárások, megoldások mind az ágazatban a hatékonyság növelésének lehetőségét mutatják be úgy, hogy közben a fenntarthatóságra is figyelemmel vannak. A kiállítók standjain rengeteg megoldást láthatnak majd az érdeklődők a precíziós gazdálkodásra.

A szervezők ezúttal három jelentős szakmai konferenciára várják az érdeklődőket. A növénytermesztési konferenciát a „hatékonyan, de másként” jegyében rendezik, ahol arról cserélnek véleményt a szakemberek, hogy a műtrágya- és vegyszermentes irányba mozduljon-e el az ágazat, és kezdjék el visszaépíteni az évtizedek alatt lerombolt talajbiológiai egyensúlyt.

Az állattenyésztési konferencián szó lesz a modern állattenyésztésben keletkező újrahasznosítható anyagokról, a sertéstenyésztési tanácskozás fókuszában az árak alakulása, és a jövedelmezőség állnak.

Az expón tart szakmai napot és rendez kerekasztal-beszélgetéseket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a gabonapiac kilátásairól, földügyi aktualitásokról, az új agrártámogatási rendszerről, a rövid élelmiszer-ellátási lánc előnyeiről, illetve a munkaerőpiaci kihívásokról.

A Farmer Expón a szakemberek áttekintik a meggyágazat hazai helyzetét, a meggytermesztés növényvédelmi kihívásait, és a gazdaságos tápanyag-utánpótlás kérdéseit. (MTI)