Eláruljuk, melyik lesz a Gourmet legnépszerűbb találkozópontja

2023. 05. 31., 19:35
Programajánló
12424
By Gusto

A Kreinbacher Birtok idén is dupla helyszínnel lesz jelen a Millenárison, hogy bizonyítsa: minden generáció számára tud újat mutatni a pezsgő és a rántott hús univerzumban is. Az egyik házban pezsgők és champagne-ok széles választékával várják, a másikban Langer Gábor executive chef modern fesztiválételeivel csábítják a látogatókat a somlói Birtokra.

A Kreinbacher idén is a Gourmet Fesztivál egyik legnépszerűbb találkozópontja kíván lenni, ezért pezsgő- és champagne választékában nagy kedvencekkel és olyan tételekkel is készül, amelyek máshol, máskor nem érhetőek el. 

Ez alkalommal a magnumok kerülnek a fókuszba, és nemcsak a Kreinbacher pezsgőkből, hanem a champagne-okból is többet kóstolhatunk anélkül, hogy egy egész palackot meg kellene vásárolnunk. Idén három Kreinbacher magnum (Extra Dry 2018, Brut Classic 2018 és Brut Rosé 2019) mellett Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck magnumokat is poharaznak, back vintage-ként pedig a 2017-es Prestige magnum utolsó palackjaira csaphatnak le a szemfülesek. A Deutz és a Pol Roger egy-egy tétele pedig még nagyobb méretben pukkan, hiszen 6 literes mathusalem palackokat is bontanak. 

Boraikról sem szabad megfeledkezni: igazi nyárindító az újdonságként érkező Tramini 2022 és nagy visszatérő a Kőkonyha 2020, amely szinte generációváltáson ment át, hiszen majd 15 éve jelentkezett az utolsó évjárat. 

A Kreinbacher Bistro standjánál az étteremre jellemző, a kortárs magyar és ázsiai, fúziós vonalakat hozzák majd az ételek. Langer Gábor executive chef vezetésével a Birtok étterme a rakétasebességgel fejlődő vidéki gasztronómia egyik kihagyhatatlan úti célja, ennek visszaigazolása a tavaly megszerzett Michelin-ajánlás is. 

Konyhájára a letisztultság jellemző, ugyanakkor sosem hagyja a vendéget valami meglepő újítás nélkül, a Gourmet fesztiválon szereplő két fogás is ezt a filozófiát képviseli. A rántott borjú a generációk óta megkerülhetetlen klasszikus, a rántott hús burgonyapürével párosítás kifinomult változata. Elkészítése során modern technológiákat és prémium alapanyagokat használnak, így lesz ez egy előremutató, fiatalos, mai trendeknek megfelelő fogás.

A rántott borjú ebben a formában egy signature fogása a konyhának, 4 éve szerepel az étlapon. A másik étel pedig esszenciája annak a fúziós stílusnak, ami az éttermet jellemzi, hiszen tapolcai lazacpisztrángot párosítanak ázsiai ízekkel és alapanyagokkal. Könnyed, friss, de emellett íz- és textúra gazdag fogás. Természetesen mindkét fogáshoz Kreinbacher bor- és pezsgőpárosításra is kapunk ajánlást. 

MENÜ

Rántott borjú, burgonya, uborka, snidling

Lazacpisztráng, pirított sushi rizs, avokádó