Foglalkoztatás 3.0 – A VOSZ és a HR Portál konferenciája

2023. 03. 30., 10:41
programajánló
744
By

A HR Portál és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll: toborzás, beillesztés, munkajog, adózás - vállalati jó gyakorlatokkal, az alábbi témák mentén.

Toborzás harmadik országból: Sikeres stratégiák, gyakori hibák

Nincs megfelelő számú és képzettségű kékgalléros munkavállaló a magyar álláspiacon. A harmadik országból való toborzás gazdasági szükségszerűség – mondja Ottó Csaba, a Man at Work munkaerő-kölcsönző ügyvezetője, a Foglalkoztatás 3.0 konferencia egyik előadója. Melyek a toborzás kritikus pontjai? Mire figyeljen egy vállalat, ha külföldiekben gondolkodik?
https://www.hrportal.hu/hr/igy-vehet-fel-sikerrel-kulfoldi-munkavallalokat-20230328.html

Adózás: Olcsóbb a SZÉP-kártyás juttatás, ha harmadik országbeli vendégmunkásnak adja a munkaadó

Milyen tévhitek élnek a magyar munkaadókban a harmadik országból érkező munkavállalók foglalkoztatásáról? Mire figyeljen egy vállalkozás adózási szempontból, ha a külföldiek felé nyit? Erről beszél Honyek Pétert, a PwC Magyarország igazgatóját, aki szintén előadója lesz a konferenciának. Elmondja egyebek mellett, hogy a Szép-kártya juttatás 13 százalékkal olcsóbban adható harmadik országbeli munkavállalónak, szociális hozzájárulási adót nem kell ezután fizetni.
https://www.hrportal.hu/hr/olcsobb-a-szep-kartyas-juttatas-ha-harmadik-orszagbeli-vendegmunkasnak-adja-a-munkaado-20230329.html

Makrogazdasági kitekintés: Félmillió új munkavállaló kellene: szükség van a külföldiekre

Bár a gazdasági visszaesés hullámai globálisan egyre jobban érezhetők, a magyar munkaerőpiacot egyelőre nem rengették meg. Sőt, több területen jelentős hiány van. Nemrég a miniszterelnök és a gazdaságfejlesztési miniszter adott hangot annak az igénynek, hogy további félmillió új foglalkoztatottra lenne szükség. Ezen munkavállalók egy része alighanem harmadik országból érkező dolgozó lesz. Kitekintés az álláspiaci folyamatokra.
https://www.hrportal.hu/hr/felmillio-uj-munkavallalo-kellene:-szukseg-van-a-kulfoldiekre-20230329.html

Amennyiben részt venne a konferencián, jelentkezhet az alábbi linken. A jelentkezők részére a részvételi díjból 10 százalék kedvezményt nyújtanak.

https://foglalkoztatas.hrportal.hu/