Pályaválasztás előtt álló fiatalokat várnak az Akvárium Klubba

2022. 10. 08., 15:19
programajánló
966
By

A szervező Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szerint a rendezvény célja, hogy szórakoztató módon mutassa be a fiataloknak STEM-szakmák (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) sokszínűségét és a jövőben rejlő lehetőségeket.

A fesztiválon délelőtt előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken, délután pedig csapatversenyeken vehetnek részt a fiatalok.

Az eseményen kiderül egyebek mellett, hogy mit csinál a UX designer, mi fán terem az adattudós, a környezetvédelmi mérnök vagy a mechatronikai mérnök, mivel foglalkozik az egészségügyi, a logisztikai vagy az anyagmérnök.

A fesztiválon arra is választ kaphatnak a résztvevők, hogy  milyen szoftvert hívnak segítségül a kedvenc hollywoodi sorozataink fordításához, milyen környezetvédelmi megoldásai lehetnek egy mobilcégnek, hogyan működik az öntöződrón és okostraktor, milyen lehet a jövő városa, vagy hogy hol tart most a mesterséges intelligencia.

[cikkbanner]

Az eseményen a pedagógusokat és a szülőket műhelyfoglalkozások várják, amelyeken többek között azt a témát járják körül, hogy a felnőttek hogyan segíthetik a fiatalok pályaválasztását.

A Lányok Napja Fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az esemény honlapján tehetnek meg az érdeklődők (https://lanyoknapja.hu/).

A Nők a Tudományban Egyesület 2023. április 27-én rendezi meg a Lányok Napját, amelyen számos vállalat, egyetem és kutatóintézet nyitják meg a kapuit a fiatalok előtt. (MTI)