Százféle kávét kóstolhatunk a kávé világnapján

2021. 09. 21., 12:41
Programajánló
14882
By Gusto

Szeptember végén ünneplik számos országban a kávé világnapját. Magyarországon kilencedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és erre a napra hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub hallja, ahol hazai pörkölők és baristák várják a közönséget október 3-án, vasárnap.  

A kezdő és tapasztalt kávéínyencek megismerhetik a legújabb filteres eszközöket, espresso gépeket, valamint kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal is találkozhatnak a kiállítók asztalain. A hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen. 

Csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok. A hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen.

Több mint százféle kávéból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos csúcskávékig. És ha ez nem volna elég, lesznek kávékoktélok, izgalmas kínai teák és növényi tejalternatívával készülő desszertek is a belépő árában.

Minden eddiginél több kiállítóval, rengeteg újdonsággal és izgalmas programokkal készülnek a szervezők, szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság és zaccművészet is a festővásznon. Az eseményen mutatják be Magyarország legnagyobb kávéval készülő festményét.   

A szervezők programokkal is készülnek, verseny és előadások is zajlanak a budapesti kávés fesztiválon. A fenntarthatóságot szem előtt tartva a vendégek érkezéskor újrahasznosított kávéspoharat kapnak, amit a standoknál becserélhetnek és haza is vihetnek. 

A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható. Az elővételes belépő ára 2000 Ft, a helyszínen korlátozott számban, 2500 Forintos áron értékesítenek belépőket.    

További részletekért kattintson ide.