Ilyen a tökéletes német pils

2021. 06. 10., 12:57
Sörpremier
8662

Most, hogy végre kitört a nyár, egyből rácuppantunk a minőségi sörökre. 

Kedvenc műfajunkban, a pilseni típusú sörök között találtunk megint olyat, amire érdemes felhívni a nagyérdemű figyelmét:

Mahrs Bräu Premium Pilsner.

Fantasztikus egyensúly az illat és az íz között. Finoman muskotályos illat, fehér virágok, fűszernövények.

Íze az illat tökéletes folytatása. A komlókeserű lecsengés gyönyörű, tele fűszerességgel, leheletnyi pezsgős-piritós aromás feelinggel.

Buborékjai olyan krémes textúrát építenek, hogy már csak ezért is közel áll a pezsgőhöz, legalábbis lélekben. 

Hófehér habkoronájából az utolsó kortyig megmarad egy gyűrűnyi vastag habkarika.

Kalt gehopft, azaz hidegen komlózott. Aromagazdagságát ennek a komlónak köszönheti: Hallertauer Herkules/Mittelfrüh.

A bajor sörfőzde komolyan veszi a küldetését. A fenntarthatóság jegyében kizárólag helyi alapanyagokkal dolgozik. Filozófiája szerint a sör is képes kifejezni a terroárt, söreinek illatában-ízében a hely szelleme jelenik meg, nem csak a pilsenire amúgy jellemző aromavilág.

A sör gasztronómiai szerepe sem elhanyagolható. Mi harcsafiléből készült halburgerrel párosítottuk. Az eredmény lenyűgöző, érdemes kipróbálni.

A hamburgerzsömle is kézműves, természetesen, Pékanyu remeke, akiről itt írtunk.