Ilyen a tökéletes német pils
Most, hogy végre kitört a nyár, egyből rácuppantunk a minőségi sörökre.
Kedvenc műfajunkban, a pilseni típusú sörök között találtunk megint olyat, amire érdemes felhívni a nagyérdemű figyelmét:
Mahrs Bräu Premium Pilsner.
Fantasztikus egyensúly az illat és az íz között. Finoman muskotályos illat, fehér virágok, fűszernövények.
Íze az illat tökéletes folytatása. A komlókeserű lecsengés gyönyörű, tele fűszerességgel, leheletnyi pezsgős-piritós aromás feelinggel.
Buborékjai olyan krémes textúrát építenek, hogy már csak ezért is közel áll a pezsgőhöz, legalábbis lélekben.
Hófehér habkoronájából az utolsó kortyig megmarad egy gyűrűnyi vastag habkarika.
Kalt gehopft, azaz hidegen komlózott. Aromagazdagságát ennek a komlónak köszönheti: Hallertauer Herkules/Mittelfrüh.
A bajor sörfőzde komolyan veszi a küldetését. A fenntarthatóság jegyében kizárólag helyi alapanyagokkal dolgozik. Filozófiája szerint a sör is képes kifejezni a terroárt, söreinek illatában-ízében a hely szelleme jelenik meg, nem csak a pilsenire amúgy jellemző aromavilág.
A sör gasztronómiai szerepe sem elhanyagolható. Mi harcsafiléből készült halburgerrel párosítottuk. Az eredmény lenyűgöző, érdemes kipróbálni.
A hamburgerzsömle is kézműves, természetesen, Pékanyu remeke, akiről itt írtunk.